Toen president Bouteflika begin februari 2019 aankondigde op te gaan voor een vijfde termijn, gebeurde wat niemand tot dan toe voor mogelijk had gehouden: honderdduizenden Algerijnen gingen de straat op om het vertrek van de president en zijn volledige entourage te eisen. Waarom besloot de bevolking begin dit jaar toch de straat op te gaan, ondanks de dreiging van een nieuw ‘zwart decennium’? Wat zijn de eisen van de demonstranten? Is de oppositie voldoende verenigd om verandering teweeg te brengen? En is er een risico dat de protesten overslaan op andere landen in de regio?

In de context van de tentoonstelling “Algerije, een vergeten grootmacht?”, nodigt Géopolis Koert Debeuf uit om in discussie te gaan over deze en andere vragen. Koert Debeuf is directeur van het Tahrir Institute for Middle East Policy en onderzoeker aan de VUB en de Universiteit van Oxford. In 2018 publiceerde hij het boek “Tribalization, Why War is Coming?”.

De lezing en discussie worden gevolgd door een borrel en bezoek aan de tentoonstelling .

https://www.facebook.com/events/2344226052359328/

Programma:
19u30: Lezing en discussie met het publiek
20u30: Borrel en bezoek tentoonstelling “Algerije, een vergeten grootmacht?”

Gratis toegang.