In het kader van de tentoonstelling “Een reis rond de wereld met vrouwelijke fotojournalisten” nodigt Géopolis de Nederlandse fotografe Ilvy Njiokiktjien uit om te praten over haar project “BORN FREE – Mandela´s Generation of Hope”. 

Haar tentoonstelling “Born Free” brengt de generatie jongeren in beeld die geboren is rond 1994, het jaar dat Nelson Mandela president werd. Het is de eerste generatie die ‘in vrijheid’ is opgegroeid na de afschaffing van de apartheid.

Tijdens dit evenement vertonen we de korte documentaire “Born Free”. Naar aanleiding van de documentaire gaan we met Njiokiktjien in discussie over haar tentoonstelling en over de dromen en kansen van deze nieuwe generatie ‘born frees’. Hebben zij inderdaad meer kansen ten opzichte van vorige generaties? Hoe denken zij over segregatie en racisme? En geloven zij nog in een betere toekomst?

Programma:
19:00 – Vertoning korte documentaire en discussie
20:00 – Borrel en concert + bezoek tentoonstelling.
Gratis toegang.